Bokbyte Jul – anmälan!

Dags för anmälan till Barnboksbloggens Bokbyte Jul. Bokbytet fungerar så att du blir tilldelad en bokvän som du ska skicka ett paket till och du kommer att få ett paket från en helt annan bokvän.

Bokbytet är öppet för alla som driver en bokblogg och som har en svensk postadress.

Datum att hålla koll på: 

Anmälan sker senast den 25/11 till barnboksbloggen@hotmail.com. Glöm inte att skriva ner ditt namn, adress och din bloggadress i anmälan.

Senast den 29/11 kommer du att få veta vem du ska skicka ditt paket till.

Ditt brev ska skickas senast den 13/12 för att hinna fram till din bokvän i god tid före julafton.

Paketets innehåll:

Till din bokvän ska du skicka ett paket i storlek som motsvarar en förfrankerad påse i storlek L från Posten. Paketet ska innehålla minst en bok (ny eller begagnad, pocket eller inbunden). Gärna också något ätbart (exempelvis godis, choklad, snacks, te, kaffe). Dessutom ska paketet innehålla annat som utfyllnad, det kan exempelvis vara bokmärken, pennor, anteckningsböcker, pysselmaterial, prydnadssaker, skönhetsprodukter eller ytterligare böcker. Utgå från vad just din bokvän tycker om. Paketet ska vara välfyllt!

Tipsa till din bokvän:

Efter att du blivit tilldelad en bokvän ska du skriva minst ett inlägg i din blogg där du berättar om din smak vad gäller böcker och vad du gillar i övrigt. Helt enkelt allt som underlättar för din bokvän att fylla ett fint paket till dig som du blir nöjd över. Jag kommer att skriva ett inlägg där jag tipsar om hur du kan skriva.

Tacka för ditt paket: 

När du har fått ditt paket skriver du om det i din blogg och tackar din bokvän för det. Lägg gärna ut bild på paketets innehåll och blogga också gärna om den bok du fått från din bokvän.

Obs: Bokbytet sker anonymt. Det innebär att du får veta vem du ska skicka ditt paket till, men hen får inte veta vem paketet kommer ifrån. Du kommer inte heller att veta vem du får ditt paket ifrån. När alla har fått sina paket och bloggat om dem är det däremot helt okej att avslöja vem du har skickat till. När du blivit tilldelad en bokvän får du gärna hälsa på i hens blogg och lämna ett litet livstecken, men tänk då på att skriva en anonym kommentar. Det innebär också att alla som deltar i bokbytet måste tillåta anonyma kommentarer under tiden som bokbytet pågår. Viktigt att tänka på är också att handskas med din bokväns adressuppgifter med varsamhet.

11 thoughts on “Bokbyte Jul – anmälan!

  1. Jag är med! 🙂 Ska bli jätteroligt, länge sedan jag var med på något bokbyte 🙂 Kul att du kör igång ett! 🙂

Comments are closed.