Bruno 3000

Bruno 3000. Klubben  Bruno 3000. Rymden  Bruno 3000. Tvillingarna

Jag heter Bruno och är åtta år. Jag har levt i tretusen dagar nånting. Det här är första boken om mitt liv.

Så börjar böckerna om Bruno 3000. Han går på lågstadiet, gillar att spela Minecraft, bygga Lego, träna judo, samla på saker och leka tillsammans med sina bästa kompisar tvillingarna Tom och Ture. Precis som vilket barn som helst på lågstadiet alltså.

I den första boken om Bruno händer dock det som inte alls får hända- tvillingarna ska flytta till USA. Hur ska det då bli för Bruno? Vem ska han leka med då? I den andra boken om Bruno har han lyckats hitta hela fyra kompisar: Ville som också älskar Minecraft, Aline på judon, Yango och Lukas som är coolast i klassen. Men Ville säger inte ett ord i skolan och Yango och Likas har en hemlig klubb som Bruno inte får vara med i. Vad ska han göra då? I den tredje boken ska Bruno sova över hos sina kusiner alldeles själv. Men det går bara inte, det kommer en massa konstiga tankar på rymden istället fastän han vill våga sova över hos kusinerna. Hur ska Bruno göra nu?

Bruno 3000 är en jättehärlig serie böcker om en helt vanlig lågstadiekilles små och stora tankar om livet och vardagen. En bok att känna igen sig i, känna med och skratta åt. Bruno är finurlig med massor av humor och en enorm fantasi. Det är hög igenkänningsfaktor, träffsäkert och väldigt roligt. Det handlar om känslor, vänskap, saknad, längtan, mod och mycket annat. Allt förpackat med pricksäker text av Åsa Anderberg Strollo och roliga serieliknande bilder av Julia Thorell. Jag har bokpratat mycket om dessa böcker i tvåan och trean och de är väldigt populära. De fungerar bra både att läsa själv och som högläsningsböcker. Hoppas det kommer många fler böcker om Bruno.

Böckerna är utgivna av Alfabeta förlag och de finns bland annat att köpa på Adlibris (här, här och här) samt på Bokus (här, här och här).