Charmiga Bebbe

Bebbe letar nappen   Ramsa med Bebbe   Sjung med Bebbe

Det finns en hel radda böcker för de yngsta om charmiga bebisen Bebbe. Bebbe letar nappen kom förra året. I den har Bebbe tappat bort sin napp. Vart har den tagit vägen? Den är inte i sängen. Inte i skåpet. Men i mammas sko ligger den! Men den är alldeles grusig och smakar blä. Hur ska Bebbe göra nu för att nappen ska smaka bra?

Böckerna om Bebbe är humoristiska, men också fyllda med känslor. Stor igenkänning i de vardagliga situationerna, men också ofta med en rolig knorr. Mervi Lindmans härligt charmiga illustrationer rymmer många dråpligheter och detaljer att upptäcka, titta, peka och skratta åt tillsammans.

Sjung med Bebbe och Ramsa med Bebbe kom också förra året. De är lite annorlunda än böckerna som innehåller berättelser om Bebbe. Sjung med Bebbe innehåller 12 populära bebissånger, både välkända och nya favoriter. Lilla Snigel, Blinka lilla stjärna, Mormors lilla kråka, Baka baka kaka, En kulen natt och Ekorre, Ekorre vifta på din svans är några av sångerna vi hittar i boken. Varje sång presenteras med text, noter och fina illustrationer på varsitt uppslag. Illustrationerna av Mervi Lindman känns förstås enkelt igen för alla som älskar Bebbe.

Ramsa med Bebbe innehåller 14 ramsor att rimma, ramsa, leka och busa tillsammans med sin bebis. Här är det en ramsa per sida tillsammans med rörelseinstruktioner och fina illustrationer. Just rams-böcker finns inte sådär jättemånga så det är extra kul att se. Det fanns många ramsor som var nya för mig trots att jag har fyra barn. Kul att variera sig. Och att ramsa med barnen är ju bara så roligt och inbjuder både till fysisk närhet och ordlekar som främjar barnens språkutveckling. Det här är en bok som jag gärna skulle ge bort som present till nyblivna föräldrar.

Kolla gärna upp böckerna om Bebbe. De är verkligen underbart charmiga och passar alla barn från nyfödd och upp till tre-fyra år. Bebbe letar nappen, Sjung med Bebbe och Ramsa med Bebbe finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris (här, här och här) eller på Bokus (här, här och här). Det finns också många fler, lite äldre böcker om Bebbe som också är väl värda att läsa tillsammans.