Dagens julklappstips – Du och jag Min Skatt

omslag-du-och-jag-min-skatt

Antologier är bra present- och julklappsböcker till de mindre barnen eftersom de innehåller ett stort urval rim, ramsor och sånger, vilket gör att det är enkelt att hitta sina egna favoriter. Du och jag Min Skatt är jättefina antologier av Bonnier Carlsen och det finurliga med de böckerna är att de växer allt eftersom. Det finns totalt sex böcker i serien, från den minsta boken som vänder sig till 0-åringen och vidare till de allt större böckerna för 1-åringen, 2-åringen, 3-åringen, 4-åringen och så den största boken som vänder sig till 5-åringen. Alla böcker i serien har inte kommit ut ännu. Tidigare har jag recenserat böckerna för 1-åringen och 3-åringen. Titta här om du vill läsa de recensionerna. Nu är boken för 2-åringen här. Under hösten 2015 släpps 4-åringen, 2016 släpps 0-åringen och 2017 släpps 5-åringen. Jag vet inte varför de inte ger ut böckerna i kronologisk ordning, framförallt med tanke på att förlaget marknadsför böckerna som ”antologin som växer med barnet”. Hur som helst är det väldigt fina böcker.

du-och-jag-min-skatt-tvaaringenDu och jag min skatt – 2-åringen vänder sig alltså till barn som är omkring två år gamla. Det är en rolig idé, framförallt för alla som vill ge bort böcker i present eller julklapp och tänker ”Vad ska jag ge bort till en 2-åring”. Här har man en bok som är fylld med texter, bilder, sånger, rim och ramsor som är anpassade just för den åldern. Man behöver inte fundera på vad barnet tycker om eller vad som är lämpligt för den åldern.

I boken ryms hela 164 sidor och de är fyllda med berättelser och illustrationer i olika stilar och stämningar, allt för att väcka läslust och visa på barnlitteraturens mångfald. Det finns allt ifrån gamla välkända favoriter och klassiker, av exempelvis Astrid Lindgren, Barbro Lindgren, Alice Tegnér och Lennart Hellsing till nya, moderna blivande favoriter så som Marit Törnqvist, Stina Wirsén, Maria Nilsson Thore, Lisen Adbåge och Jens Ahlbom. En jättefin och innehållsrik bok till alla tvååringar. Och har ni istället en ettåring eller treåring som väntar på julklappar, så ta en titt även på de böckerna.