Dagens julklappstips – Pernillas julgodis

pernillas-julgodisDet kanske är lite sent att ge bort en bok om julgodis i julklapp. Men jag tror att den som får Pernillas julgodis lär uppskatta boken i alla fall. Dels så kommer det ju faktiskt en jul även nästa år och då gäller det att vara förberedd med recepten i näven och dels så är det faktiskt så att en hel del av dessa recept går bra att äta året om. Många av dem är helt enkelt för goda för att man ska behöva vänta ända tills nästa jul.

Pernilla Wahlgren har de senaste åren gett ut flera bakböcker, nämligen Pernillas jul, Pernillas praliner och så nu då Pernillas julgodis. I denna bok har Pernilla samlat alla sina bästa och väl beprövade recept på julens alla godsaker likväl som många andra söta favoriter. Boken är indelad i olika kapitel, så som Julens klassiker, Chokladigt, Barnsligt gott , Raw – Supergodis och Nyårslyxigt. Att ett kapitel ägnas åt raw godsaker känns nytt och helt rätt i tiden. Även vinnaren av Hela Sverige Bakar har ett kapitel med raw bakverk i sin bok, så det känns helt klart rätt.

I Pernillas julgodis finns julgodis som passar alla, såväl stora som små. Det finns klassiska och traditionella godsaker så som knäck, kola, fudge och mintkyssar – flera av dem dessutom i olika spännande varianter, men det finns också nya recept, kanske blivande klassiker. Eller vad sägs om Chokomoko med salt mandel, Noisettetoppar, Saffranstryffel med vit choklad, Pepparkaksboll Skumtomte Rocky Road, Geléhjärtan, Hollywoodgodis, Raw Knäck, Jordgubbskola och mycket annat. Längst bak i boken finns ett register så man enkelt hittar rätt bland alla godsaker.

Den här boken är helt enkelt ett eldorado för alla som älskar att baka och älskar julen. En perfekt present eller julklapp till den som vill få inspiration inför nästa års bakning.