Dagens julklappstips – Vår släkthistoria

var-slakthistoria-dokumentara-din-familjs-historiaNär man får barn eller barnbarn blir ofta släkten viktigare än förr. Att anteckna och bevara släktminnen kan kännas viktigare än någonsin tidigare. Dessutom är det många som väljer att anteckna släktens historia och familjetraditioner för att man ska kunna dela med sig av informationen till barn och barnbarn, så att släktminnena får leva vidare i en ny generation. Men det kan vara svårt att ta sig tid och att strukturera allt. Därför kan det underlätta ifall man har en bok att anteckna alla minnen och fakta i.

Vår släkthistoria är en vacker och praktisk bok som är tänkt just att samla minnen och information om familjens och släktens historia. Den är indelad i sex kapitel: Släkthistoria, Barndomsminnen och tonårsdrömmar, Familjetraditioner, Högtider och ögonblick att minnas, Nästa generation samt Framtiden. I boken finns också nästan 100 frågor som hjälper en att berätta sin historia. Vid varje kapitel finns även sidor för fotografier liksom fickor där man kan stoppa ner tidningsartiklar, kartor, biobiljetter eller annat som man vill spara.

Vår släkthistoria är en jättefin bok att ge bort i present eller julklapp. Varför inte ge den till mor- eller farföräldrar som då får ett spännande projekt att teckna ner det de minns om släkten som sedan kan sparas till de nya generationerna. Eller varför inte ge bort den ifylld som present till barn eller barnbarn. Kan en gåva bli mer personlig och betydelsefull? Vår släkthistoria är utgiven av Ordalaget.