Dagens julklappstips – Sweet food & photography

sweet-food-and-photographyLinda Lomelino har blivit en världsstjärna i sociala medier. Hon har fler än 100 000 följare på Instagram och därmed tillhör hon det absoluta toppskiktet vad gäller matfotografer. Med spritspåsen i ena handen och kameran i den andra har Linda Lomelino gjort sig känd som en av våra mest spännande receptmakare och matfotografer. Hon har tidigare gett ut två böcker och nu kommer hennes tredje som heter Sweet food & photography.

Sweet food & photography är en bok fylld med recept på kakor, tårtor, pajer, desserter och andra sötsaker. Recepten är kreativa och spännande, med klassiska smakkombinationer varvade med nya, oväntade. Här kan man bland annat ta del av recept på cheesecakebrownie med hallon, chokladtårta med kolapopcorn, banoffee pie, Äppel- och jordgubbspaj med kardemumma och mycket mera.Recepten är indelade i fem kapitel: Trädgårdsdrömmar, Höstskörd, Citrustoner, Smak av choklad samt Nötigt och kola.

Förutom alla goda och spännande recept finns det mycket annat matnyttigt i boken, så som tre informativa avsnitt om hur man bakar, dekorerar, stylar och fotograferar sina skapelser. Dessutom delar Linda med sig av sina egna erfarenheter för ett lyckat bak, men också vad som krävs för en lyckad fotografering. Det här är  alla mat- och bakbloggares bibel. Men självklart har man stor behållning av boken och alla dess recept även om man inte bloggar. En perfekt julklapp till alla som älskar att baka helt enkelt!