De charmiga böckerna om Noel och hans farmor

aka_tagpress1.jpg  leta_lejon_press1.jpg  titta1.jpg    

Det finns en väldigt charmig bilderboksserie av Kristin Dahl och Robert Nyberg, som handlar om Noel och hans farmor.

Den första boken heter Åka tåg. Där ska Noel åka tåg med farmor och gissa om det händer mycket spännande! Överallt händer det saker. Utanför svischar det förbi både kor och bilar, båtar och andra tåg. Och när de kommer fram så står mamma och pappa och väntar på dem! En spännande och vardagsdramatisk skildring av något så enkelt som en tågresa, sedd genom barnets ögon. Hög igenkänningsfaktor!

Lika hög igenkänningsfaktor är det i Leta lejon. En spännande bok om när Noel skulle sova över hos farmor. Han var tvungen att smyga runt och lysa med en ficklampa så han skulle se att det inte fanns några läskiga lejon utanför sängen. Bra skildring av mörkrädsla, med både humor och allvar.

Den bok som mest nyligt har utkommet heter Titta fåglar. Där går Noel och farmor ut på promenad och tittar på olika fåglar. Åter igen en vardagssituation där barnet direkt kan känna igen sig.

 Alla tre böcker har fina bilder och de känns småmysigt att läsa dem. Riktigt läsvärda böcker och jag hoppas att det kommer fler i serien snart.