Det ska jag bli!

Vad gör egentligen alla vuxna om dagarna när de säger att de jobbar? Och vad ska man själv jobba med när man blir stor? Det är frågor som många barn ställer sig under uppväxten. I Det ska jag bli finns det många smarta tips och genvägar till olika roliga jobb. Man kan läsa om olika jobb och testa ifall jobben är ens grej eller inte.

Vill du bli kändis? Då måste du tycka om att bli igenkänd. Ta en vit tröja och skriv ”jag är kändis”, sedan går du runt kvarteret med tröjan på. Tycker du om det, ja då blir du nog perfekt som kändis. Kändes det jobbigt, ja då kanske du ska fundera ut en annan karriär.

Vill du bli arkeolog? En sådan måste ha tålamod. Du kan testa ditt tålamod genom att köpa en påse lördagsgodis och sitta och titta på den utan att öppna den….

Sådana tips finns det gott om i boken, men också tester och spännande fakta om olika yrken. Texterna är enkla och roliga. Bilderna humoristiska och charmiga. Det ska jag bli – testa ditt önskejobb är skriven och illustrerad av Johan Unenge och den ges ut av Rabén & Sjögren.