En bilderbok utöver det vanliga!

lilla_spigg.jpgLilla Spigg är skriven av Julia Donaldsson, illustrerad av Axel Scheffler och översatt av Lennart Hellsing – en trio som gör att den här bilderboken är något utöver det vanliga! Axel Scheffler gör alldeles otroliga bilder. De är varma, färgglada och underbart detaljerade. Texten är rimmad och fyndig.

Lilla Spigg är en liten fisk med stor fantasi. Han brukar komma försent till skolan och hittar då på de mest fantasifyllda ursäkter. De brukar vara så påhittiga att ingen tror honom. Men så en dag hamnar han verkligen mitt i ett spännande äventyr som för honom långt ut på havet. Hans egna historier för honom hem igen. Men vem ska nu tro på honom?

Många barn kan nog känna igen sig i lilla Spigg. Att drömma sig bort gör de flesta. Den här bilderboken vill förmedla att det är viktigt med fantasi och historier. Texterna har en skön rytm och det är ett enkelt språk där barnen känner igen orden. Bilderna är fantastiska och man upptäcker nya detaljer för varje gång man läser boken. Och läsa boken – det kommer man att få göra om och om igen för barnen, det kommer att bli en favorit, tro mig. Lilla Spigg är en underbar bilderbok som har något alldeles speciellt!