En bokbloggares hemliga liv

Jag hittade en rolig enkät på Lottens bokblogg som jag hakar på.

1. Hur länge har du bloggat?
Sen oktober 2007.

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Nej, tvärtom så har jag fått ett ökat intresse för bloggen den senaste tiden, inte minst nu när jag pluggar till bibliotekarie. Min största utmaning just nu är att hitta lästid och bloggtid. Som småbarnsförälder, student och egenföretagare är lästiden och bloggtiden inte särskilt stor, men barnen blir ju äldre och jag hoppas att jag får mer tid över för läsning och att blogga framöver.

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Dels gillar jag att hålla lite koll på min egen läsning, men dels gillar jag också kontakten och interaktionen med andra bokbloggare. Jag gillar också att få recensionsexemplar och att förlagen och författarna ibland uppmärksammar mina blogginlägg. Genom mitt bokbloggande har jag också vidgat mitt läsande, fått tips på böcker jag själv kanske inte skulle ha valt och dessutom lärt känna nya vänner.

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Just nu är det tidsbristen. Jag vill så mycket mer med bloggen än vad jag har tid till i dagsläget.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Nej, jag skriver oftast bokens titel som rubrik.

6. Finns det någon bokbloggare som du beundrar?
Jag har många bokbloggare som jag följer regelbundet. Alla har sin stil och det jag gillar bäst är nog mixen. Hos en del får jag bra boktips inom de genrer jag oftast läser, hos andra blir jag sugen på att läsa böcker som jag aldrig skulle ha hittat själv och hos andra bokbloggare får jag koll på bokbranschen eller får läsa genomtänkta debattinlägg om intressanta bokrelaterade ämnen.

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Jag vet faktiskt inte, jag brukar inte ta in gästbloggare. Men om jag skulle göra det skulle jag nog hellre välja någon som inte bloggar i dagsläget. Jag länkar hellre till befintliga bokbloggare istället för att de ska gästblogga. Jag ser inte riktigt poängen i att de som redan har en bokblogg skulle gästblogga på en annan blogg?

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Jag har inga speciella rutiner, utan det får bli när jag har tid och möjlighet. Ibland mer, ibland mindre, beroende på vad som händer i livet. När det gäller bokrecensioner så skriver jag helst flera inlägg på samma gång, men andra bokrelaterade inlägg skriver jag när lusten faller på.

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Det kan kännas trögt att komma igång ibland. Framförallt när jag ligger efter så jag har för många recensioner att skriva. Då kan det kännas oöverstigligt. Men när jag väl kommer igång så brukar det gå enkelt. Vissa böcker kan förstås vara svårare än andra. Dessutom bör det inte ha gått för långt sedan jag läste boken. Jag borde bli bättre på att anteckna under läsningen för att få med känslor och tankar som jag känner just då. Man minns inte alltid allting om det går ett par veckor tills man hinner blogga.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Jag tycker om bokbloggarvärlden och skulle gärna vilja delta i den ännu mer. Jag har inte lärt känna så många bokbloggare ännu, men skulle gärna vilja ha mer kontakt med andra bokbloggare. Jag är glad över att stämningen är så mysig bland alla bokbloggare. Det finns ingen konkurrens och inga nättroll (som jag har märkt av) i den här världen och det är jag väldigt glad över.

11. Vilka taggar du för den här taggen?
Jag vet inte vilka som hunnit gjort den ännu, men hoppas att det är några av mina läsare som nappar på att skriva den här enkäten.