En liten skär & alla bråkiga brokiga

en-liten-skar-alla-brakiga-brokiga-en-brokig-antologiEn liten skär & alla bråkiga brokiga är en samlingsvolym, en antologi full av bångstyriga berättelser om färger, former, humör, motsatser, läskigheter och kanske en och annan karamell.

De som gillar barnböcker har nog inte missat Stina och Carin Wirséns böcker om de små brokiga och skojiga karaktärerna. Det var 2006 som den första boken om liten skär och många små brokiga kom. Efter det har det blivit många berättelser om dessa färgstarka karaktärer. Nu kommer en unik samlingsutgåva där man har samlat bilderböcker, temauppslag, myllerbilder och helt nyskrivet material. Allt ur den brokiga härliga världen. Och allt är serverat med mycket lekfullhet, humor och detaljrika myllrande bilder. I Carin och Stina Wirséns brokiga värld finns det plats för såväl pedagogik som språkliga krumbukter. Just språklek och läsglädje är något som Wirséns alltid har strävat efter när de skapar sina berättelser.

Den som har sett de andra böckerna om en liten skär och många små brokiga kommer att känna igen sig i denna antologi men också hitta nya guldkorn. Boken är 110 sidor lång, så det finns mycket att upptäcka. Boken är skriven och illustrerad av Carin Wirsén, Stina Wirsén och Anna Hörling. Den är utgiven av Bonnier Carlsen.