En plats i solen

Efter att nyligen ha läst Livstid så ville jag förstås läsa En plats i solen också. Även denna bok är skriven av Liza Marklund och utgiven av Piratförlaget. Det är den åttonde boken om Annika Bentzon.

En plats i solen var seg att komma igång med, men jag blev ändå snabbt gripen. Den börjar med att en svensk familj hittas gasmördad i Spanien och Annika Bengtzon skickas ner för att bevaka detta för tidningens räkning. Annika reser motvilligt, hon är numera skild från barnens pappa och är inte alls sugen på att lämna dem med honom och hans nya sambo. På plats i Spanien så inser Annika att det fanns ytterligare en dotter i den mördade familjen, en 16-årig dotter som överlevt. Polisen tror att gasmordet var ett inbrott, men efter ett tag så hittas även inbrottstjuvarna döda. Annika nystar också i det hela från sitt håll och snart inser hon att det handlar om något stort, något som involverar pengatvätt, kokain och gamla vedergällningar. I sitt sökande efter den överlevande dottern hamnar hon så småningom även i Afrika.

Ytterligare en tjock och spännande bok om Annika Bengtzon. Boken håller ett högt tempo, vilket gör att det lätt blir en sträckläsarbok. Mycket fart, mycket spänning. En plats i solen innehåller allt som krävs av en deckare. Läsvärd.

One thought on “En plats i solen

Comments are closed.