En rafflande actiondeckare

9789162266981.jpgJill och Jonatan driver en tidning tillsammans, Härslövsbladet. En dag får de ett anonymt hotbrev till tidningen från några som kallar sig för X-ligan, och de går till polisen. Snart går larmet och barnen får vara med på den spännande tjuvjakten! Det här blir nog deras största scoop!

Boken heter Varning för X-ligan och är skriven av Peter Gissy, en välkänd författare som också skriver populära deckare för vuxna. Det här är första boken i serien om Jill och Jonathan och hittills har det kommit fem böcker i serien. De övriga böckerna är Vem stal kungens medaljong, Jakten på cykeltjuven, Den försvunna silverskatten och Rånarna vid Drakberget.

Varning för X-ligan är en spännande och lättläst bok för barn från och med 8 år. Den är en riktig bladvändare, även de som inte tycker om att läsa läser snabbt för att få veta vad som händer. Boken brukar även användas i skolan, tillsammans med en lärarhandledning som kan köpas till. Dels innehåller lärarhandledningen läsförståelsefrågor och dels innehåller den tips och förslag på hur man kan jobba med tidningar i skolan, hur man kan starta upp en egen klasstidning osv.