En regnig dag

en-regnig-dagEn dag på förskolan Jordgubben regnar det så mycket att barnen måste vara inomhus. Barnen börjar leka olika jobb. Maximilian vill bli doktor som sin mamma, Dina vill vara kock, Greta och Jonathan vill bli artister, Olle och Mary vill vara konstnärer och Diego vill bli brevbärare. Erik slår in russin i färgglada papper, för han leker att han jobbar på en godisfabrik.

Victor är sur på fröken. Han gillar regn och vill allra helst gå ut och hoppa i vattenpölarna på gården. Dessutom är han uttråkad. Det finns inget att göra eftersom alla andra barn leker jobb. Han tar Eriks färgglada russinpaket och då frågar fröken vilket jobb han vill leka. Men Victor pekar ut på gården, han vill bara ut och hoppa i vattenpölar.

Det här är ett stycke vardag på en förskola. Igenkänningsfaktorn är stor och författaren Sanna Juhlin har verkligen skildrat barnen på pricken, både när det gäller leken och när det gäller Victors känslor. Millis Saaris underbara bilder är pricken över i. Det enda minuset med boken är att jag tycker att den slutade lite för abrupt. Annars tycker jag att En regnig dag är en suverän bilderbok. Boken vänder sig till barn mellan 3-6 år och den är utgiven av Idus bokförlag.