En shopaholics bekännelser

Igår tillbringade jag några timmar på akuten och med mig i väntrummet hade jag Sophie Kinsellas En shopaholics bekännelser (Damm förlag). Har hört så mycket bra om denna serie så jag vill läsa den. Men jag har hållit på lääänge nu med första delen, har haft så många manus och böcker att läsa till jobbet under tiden, så det har blivit splittrad läsning. Först igår orkade jag läsa ut den – bara för att det inte fanns så mycket annat att pyssla med i väntrummet.

Som bekant handlar boken om Rebecca Blomwood, ekonomireporter med shoppingberoende. Hon shoppar så mycket att hon får problem att betala sina kreditkortsräkningar. Påminnelserna kommer och hon stoppar huvudet i sanden. Hon gör några halvhjärtade försök att sluta shoppa och skaffa extrajobb för att lösa situationen, men misslyckas. Först i slutet av boken lyckas hon ta tag i det hela.

Det här är ren chiclit. Det är mycket överdrifter och lite realism. Men till skillnad från annan chiclit jag läst så är boken trots allt välskriven och humoristisk. Visst är det överdrivet, men på ett roligt sätt. Det finns än så länge fem delar av boken. Har lånat del två och tre i serien av Linda – nej, Linda jag har varken glömt bort dig eller böckerna 😉 – och jag tänker fortsätta läsa böckerna, för den första boken var trots allt läsvärd.

I övrigt så har jag anmält mig både till Pocket & Prassel och till Pocket & Pyssel. Jag ser fram emot en trevlig höst med dessa pocketbyten.