En smakebit på søndag

farlig-midsommarPå söndagarna kan man som bokbloggare dela med sig av ett smakprov från boken man läser i just nu i utmaningen En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Det finns bara en regel – inga spoilers!

Nu i midsommarhelgen har jag passat på att läsa Farlig midsommar av Tove Jansson. En natt full av trolldom och överraskning, av nya vänner och fiender…

Senare på kvällen gick den lilla Misan och vankade för sig själv nere vid vattnet. Hon såg månen stiga upp och börja sin ensliga promenad genom natten.

Den är som jag, tänkte Misan svårmodigt. Alldeles ensam och lika rund.

Då kände hon sig så övergiven och mild att hon måste gråta lite.

Varför gråter du? frågade Homsan.

Jag vet inte, det är så skönt, svarade Misan.

Men nog gråter man väl för att nånting är sorgligt? invände Homsan.

Ja – månen, sa Misan vagt och snöt sig. Månen och natten och melankoli i största allmänhet…

Jaja, sa Homsan.

Jag känner så igen mig. Det kanske vi alla gör någon gång ibland?

15 thoughts on “En smakebit på søndag

  1. Denna titel har jag inte läst. Är uppväxt med Tove Jansson och glömmer aldrig hur fint birgitta Ulfsson läste Muminböckerna i teve. Tack för smak, trevlig söndag

  2. Denne boken tror jeg at jeg har i bokhyllen. Men jeg har ikke fått lest den. Den er en av flere bøker av Tove Jansson jeg fant på et loppemarked. Jeg liker virkelig det jeg har lest av henne, så jeg ser frem til å lese disse og.
    Ha en riktig fin søndag!

  3. En titel som ju passar utmärkt nu. Tack för smakbiten! Borde testa läsa Tove Jansson (bara läst serieböcker som barn).

  4. Har läst några Muminböcker men det var väldigt länge sedan. Tack för smakbiten!

Comments are closed.