Hajbarnet

Photo by Barnboksbloggen on June 21, 2020. Bilden kan innehålla: 1 person, hav och utomhus

Hajbarnet är en berättelse om en hajmamma och ett hajbarn. En berättelse om att komma bort och hitta hem. Men också en berättelse om att vara någon som andra är rädda för, någon som skrämmer fastän man inte vill. Om betydelsen av vänskap. Och om att fördomar inte alltid är sanna. Ibland kan det vara bra att ge någon en chans, även om det är någon som ser farlig eller annorlunda ut. Kanske blir den ens vän. Om man bara ger denne en chans.

Photo by Barnboksbloggen on June 21, 2020. Bilden kan innehålla: fågel, text där det står ”Hajmamman ar alltid sa rädd att hajbarnet ska komma bort. bort. Hon Hon vill att han hans ska simma tätt intill henne, sa hon kan rädda honom om det blir farligt. Men hajbarnet skulle gärna vilja komma bort bort och leka med de andra fiskarna.”

Hajbarnet är en mysig bilderbok med fint budskap skriven av Barbro Lindgren och illustrerad av Charlotte Ramel. En härlig högläsningsbok som ger möjlighet till fina samtal under och efter läsningen ifall man vill. De lekfulla illustrationerna i milda färger skapar precis rätt stämning och det finns mycket att upptäcka bland alla detaljer.

Photo by Barnboksbloggen on June 21, 2020. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Hajbarnet är utgiven av Rabén & Sjögren. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.

One thought on “Hajbarnet

  1. Åh, den har jag varit sugen på att låna/köpa länge. Kanske får ta och ta tag i det, den verkar så mysig!

Comments are closed.