En smakebit på søndag

Brevet från mig : dikter för ungaPå söndagarna kan man som bokbloggare dela med sig av ett smakprov från boken man läser i just nu i utmaningen En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Det finns bara en regel – inga spoilers!

Jag brukar vara med i Barn- och ungdomsboksutmaningen på Facebook där man varje månad ska läsa en eller flera böcker på ett givet tema. Juni månads tema var poesiböcker (för barn och unga) och jag läste Brevet från dig av Lena Sjöberg. Sista dikten heter Råd till ett 17-årigt jag:

Följ kompassen i ditt hjärta

-hör din egen inre röst.

Ta vara på den längtan

som bultar i ditt bröst.

Och om du hamnar vilse:

Ha tålamod! Håll ut!

Då kommer du att hitta

din egen väg till slut.

Den här dikten talade direkt till mig. Jag önskar att jag hade läst den när jag var ung, då hade jag definitivt satt upp den på anslagstavlan i mitt rum för att kunna läsa den om och om igen.

9 thoughts on “En smakebit på søndag

  1. Fin dikt. Själv läste jag mycket dikter i tonåren, men det var inga som var riktade till en speciell ålder och en del träffade rätt.

Comments are closed.