En smakebit på søndag

Varje söndag anordnar den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten en utmaning som hon kallar för En smakebit på søndag. Det går ut på att man ska dela med sig av en smakbit från boken man läser just då. Det finns bara en regel – inga spoilers!

Just nu läser jag 62 dagar av Cilla Naumann. Den boken inleds med följande rader:

Döden suger.

Jag vill inte dö.

Tänk att inte finnas mer.

Att inte få vara med.

Att köras in i en ugn

brännas till aska

och sedan vara borta.

Eller ätas upp av krälande maskar.

Vara borta.

För alltid.

Jag är rädd för döden.

Alldeles nyss kände jag ingen som var död.

Nu har jag varit på tre begravningar.

Först dog morfar, sedan mormor och i somras en kille på landet.

Brorsan säger att han börjar bli rutinerad.

Jag hatar döden.

Det här är den tredje boken i serien om brorsorna Tom och Erik. En av de saker jag älskar mest med den här serien är språket. Inte minst med tanke på att böckerna behandlar rätt så tunga teman. Ser fram emot att läsa mer av Cilla Naumann som var en ny bekantskap innan jag började läsa dessa böcker.