En smakebit på søndag

Varje söndag anordnar den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten en utmaning som hon kallar för En smakebit på søndag. Det går ut på att man ska dela med sig av en smakbit från boken man läser just då. Det finns bara en regel – inga spoilers!

Just nu läser jag boken Lycke av Mikaela Bley.

Händerna skakade när hon satte på sig halsbandet och det var svårt att få i haken. Fotot tog hon med sig ut i vardagsrummet och placerade strax under bilden på Lycke.

Länge stod hon och tittade på väggen. Ögonen fylldes av tårar och hon var tvungen att vända bort blicken.

Vad fan håller jag på med? tänkte hon. Döden, döden, döden.

Men det hjälpte inte.

I ren desperation tog hon fram mobilen och ringde Ove, det spelade ingen roll vad klockan var. Hon måste få tag på Lyckes mamma. Hon gillade det inte, men kanske var det här det enda sättet.

Jag har läst ungefär en tredjedel av boken nu och jag gillar den, även om jag hade lite svårt att komma in i den från början. Boken är den första delen i serien om journalisten Ellen Tamm. Handlingen i boken är att en åttaårig flicka, Lycke, försvinner spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm. På TV4 som ligger ett stenkast därifrån vill man vara först med nyheten och därmed får kriminalreportern Ellen Tamm uppdraget att följa fallet. Men ju längre tiden går, desto mer märkligt ter sig fallet. Ellen blir mer och mer engagerad, samtidigt som polisen känns oengagerad och Lyckes föräldrar beter sig märkligt. Ellen påminns också hela tiden om en liknande händelse som hon varit med om i sitt förflutna.

10 thoughts on “En smakebit på søndag

Comments are closed.