Erebos

Erebos hör verkligen inte till den genre böcker som jag brukar läsa, men oj vad jag fastnade! Jag sträckläste den i stort sett. Erebos är en piratkopia av ett spel som sprids på skolorna i London. Eleverna fastnar helt och spelar nätterna igenom. Huvudpersonen Nick är en av de som fallit handlöst för spelet. Spelet har konstiga regler, som att eleverna inte får prata med varandra om spelet och det verkar också veta allting om eleverna. Dessutom får eleverna uppdrag som de ska utföra utanför spelet. Snart börjar lärare och elever som slutat spela att inse faran med spelet. Det är inte alls så oskyldigt som det verkar. Spelet har nämligen ett mål – det vill döda…

Erebos är skriven av Ursula Poznanski och utgiven av Opal förlag. Det är en otroligt bra bok som passar vuxna likväl som ungdomar. Man dras snabbt in i storyn och det är en riktig bladvändare. Tempot är högt och boken är lättläst. Det som är roligt med boken är också att man inte alls behöver gilla dataspel för att tycka om boken. Den passar minst lika bra för tjejer som för killar. Erebos är också en superbra bok att stoppa i händerna på de tonåringar som annars inte är så intresserade av läsning. Läs boken – och rekommendera den till alla ni känner!

One thought on “Erebos

  1. Den storyn tycker jag påminner rätt mycket om ”Geim” av Anders de la Motte, fast där är det vuxna som spelar spelet. Undrar vilken av dem som kom först.

Comments are closed.