Ett nytt liv på köpet

9789150111552_54528326Jag är väldigt förtjust i böckerna Simon & Sophie och Liv & Lovisa, så när jag såg att författaren Emma Granholm hade kommit ut med sin tredje ungdomsroman så kastade jag mig över den. Men tyvärr upplevde jag den inte lika bra som de tidigare.

Ett nytt liv på köpet (Alfabeta) handlar om Sanna som har levt sitt liv i total ensamhet. När hon börjar gymnasiet så gör hon det i en helt ny skola. Hon förväntar sig att ensamheten ska upprepas, men hennes nya klass är annorlunda. Plötsligt får hon kompisar. Inte en eller två – utan hela klassen. Men kan man verkligen vara vän med alla?

Boken tar upp ett viktigt ämne, ensamhet är vanligare än vi tror. Men jag lyckas inte riktigt känna med huvudpersonen. Men jag tror att min besvikelse byggde på att jag hade alldeles för höga förväntningar på boken efter att ha läst de två första. Ett nytt liv på köpet är en välskriven och spännande ungdomsbok. Den är lättläst och snabbläst – en riktigt sträckläsarbok.