Fantastisk läsning för slukaråldern

Fantasy är en genre som har blivit allt mer populär, både hos barn, ungdomar och vuxna. Jag har själv inte riktigt fastnat för genren, men har ändå läst lite mer sådana böcker nu på senare tid än vad jag gjort tidigare. Jag kan dock förstå varför man lockas av verklighetsflykten till andra världar, spänning och magi. Därför är också fantasy en genre som passar väldigt bra för barn i slukaråldern (9-12 år). Här har jag samlat några bra fantasyböcker för den målgruppen.

Robert Arthur och demonprofessorn (kartonnage)   Robert Arthur och monstersystrarna (kartonnage)

Lovecraftskolan är en serie av Charles Gilman som ges ut av Känguru förlag. De två första delarna i serien heter Robert Arthur och Demonprofessorn respektive Robert Arthur och Monstersystrarna. Böckerna utspelar sig i skolmiljö och det är fyllt av övernaturliga monster, lärare som försöker ta över världen och klasskompisar som visar sig vara något helt annat än man tror.

Warriors. Ut i det vilda (kartonnage)   Warriors. Eld och is (kartonnage)

Warriors är en unik serie skriven av Erin Hunter och utgiven av Bokfabriken Junior. De två första böckerna i serien heter Warriors – Ut i det vilda respektive Warriors – Eld och is. Det som är unikt med de här böckerna är att karaktärerna är katter! I många generationer har fyra kattklaner delat upp skogen mellan sig och levt sida vid sida. Nu har tiderna förändrats och alla respekterar inte längre lagarna som deras förfäder en gång stiftat. Det blir våldsamma strider mellan klanerna. Mitt i detta hamnar huskatten Rost och frågan är om han klarar det hårda livet bland vildkatterna.

Teslas vind (kartonnage)Teslas vind är den första delen i Accelerati-triologin skriven av Neal Shusterman & Eric Elfman och utgiven av Rabén & Sjögren. Boken handlar om Nick som flyttar med sin pappa och lillebror till ett fallfärdigt hus som de ärvt. Huset är fyllt av gammalt skräp och Nick ordnar en loppis för att bli av med skräpet. Det visar sig vara starten på många spännande och mystiska händelser. Samtidigt som det finns äventyr, spänning och magi, så finns det också vardag, vänskap, kärlek och massor med rolig humor.

 

One thought on “Fantastisk läsning för slukaråldern

Comments are closed.