Föräldraböcker

Katerina Janouch har kommit ut med tre oemotståndliga handböcker för föräldrar och blivande föräldrar. Titlarna är Gravid, Föda barn och Första året. Jag har fått samtliga som recensionsexemplar och har nu läst dem. Böckerna innehåller det bästa ur Janouch kritikerrosade bok Barnliv. Materialet är uppdaterat och bearbetat och dessutom kompletterat med nyskrivna texter.

I Gravid – 9 månader av längtan kan man läsa bland annat om hur barnet utvecklas i magen, vad man kan äta som gravid, vad som händer i mammans kropp både psykiskt och fysiskt, om missfall, tvillingar, illamående, fosterdiagnostik, sex och motion.

I Föda barn – timmarna du aldrig glömmer kan man läsa bland annat om smärtlindring, förlossningens olika faser, kejsarsnitt, vad som händer strax efter att barnet är fött, de första dagarna efter förlossningen, att komma igång med amning, och om hur man tar hand om ett nyfött barn.

I Första året – 12 månader som förändrar livet kan man läsa bland annat om amning, skrik, sömn, prickar, skorv, tänder, BVC, mat, barnets utveckling, mammakroppen och om vuxenrelationen. Boken följer spädbarnet månad för månad under hela det första året.

Alla böckerna är alltså nyskrivna. De senaste forskningsrönen finns med. Böckerna är lättlästa och har en snygg layout. De är väldigt innehållsrika och absolut läsvärda.