Potträning utan gråt

För ett par månader sedan läste jag Somna utan gråt av Elizabeth Pantley. Hon har nyligen utkommit med en ny bok: Potträning utan gråt och eftersom jag tyckte om hennes förra bok så ville jag gärna läsa denna. Nu är det inte riktigt aktuellt med potträning ännu för dotterns del, hon är 10½ månad, men det är ju intressant att läsa om det ändå.

Bokens undertitel är det lyhörda sättet att sluta med blöja och det är också författarens motto: om barnet inte är redo att sluta med blöja så vänta tills barnet är redo. Det är helt enkelt ingen idé att potträna ett barn som inte är moget.

Boken tar upp hur potträning går till, hur man vet när barnet är moget att börja potträna, hur man förbereder barnet inför potträningen samt hur man pottränar rent praktiskt. Pantley har bra, konkreta lösningar på de problem som kan uppstå och hon har hela tiden barnet i fokus. Boken är lättläst, innehållsrik och läsvärd.

Författaren ska tydligen komma med en ny bok under hösten 2008. Den heter Uppfostran utan gråt. Det ska bli spännande att läsa även den. Jag tycker om hennes böcker och de metoder hon använder.

One thought on “Potträning utan gråt

Comments are closed.