#författarboken

# författarboken : från idé till releasefest

#författarboken – från idé till releasefest innehåller, precis som titeln antyder om, det mesta för den som har författardrömmar. Här kan man läsa om bokidéer, drivkrafter för skrivandet, att skriva synopsis, redigering och liknande. Men där många andra skrivhandböcker dröjer sig vid själva skrivandet, innehåller skrivövningar, tips för persongalleriet, miljöskildringar, att börja och sluta en berättelse, genrer och mycket annat, så handlar inte den här boken endast om själva skrivandet, utan också om livet som författare. Boken tar nämligen också upp teman som marknadsföring, vad lektörer och redaktörer kan bidra med, traditionell förlagsutgivning, egen bokutgivning, e-böcker, ljudböcker, lansering, sälj, mässor, agenter och mycket annat som handlar om att marknadsföra, sälja och nå ut med sin bok.

Här finns alla tipsen man kan behöva oavsett om man redan har gett ut några böcker eller drömmer om att debutera. Boken är lika relevant oavsett om man vill ge ut sin bok själv eller om man vill bli antagen av ett traditionellt förlag. Ett stort plus är att boken ger en realistisk bild över dagens föränderliga bokbransch. Boken känns väldigt aktuell och uppdaterad. Dessutom tycker jag att den fyller ett tomrum eftersom den tar över där de flesta andra skrivarböcker slutar. Förr slutade författarens arbete ofta när en bok gavs ut, men så är det inte idag och det är just detta som #författarboken skildrar. Jag rekommenderar den här boken varmt och dessutom rekommenderar jag att läsa den redan under själva skrivandet. Ju tidigare man kommer in i tänket med marknadsföring, sälj och att bygga ett varumärke, desto bättre tror jag nämligen att man lyckas sedan också när boken väl är klar och ska nå ut.

#författarboken är skriven av Kristina Svensson och utgiven av Litet förlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

One thought on “#författarboken

Comments are closed.