Full fart, Uppfinnarjohanna

9789188347084_200x_full-fart-uppfinnarjohannaHär kommer UppfinnarJohanna var en av förlaget Olikas första böcker och den blev snabbt en succé. Nu är tredje boken om den uppfinningsrika Johanna här: Full fart, UppfinnarJohanna.

Boken inleds med att Johanna och hennes syskon varje dag upplever samma sak – när de ska gå hem från skola och förskola tar orken slut. De har sprungit och lekt hela dagen, men nu orkar de inte ett enda steg till. Johanna vill hitta en lösning på problemet och börjar uppfinna. Simsala kanin – en slippa-gå-maskin!

Här möter vi en fantasifylld och uppfinningsrik stark tjej, som hennes småbröder ser upp till. Hon är orädd och tuff, och dessutom har hon ett stort självförtroende. Hon låter sina småbröder hjälpa till, men är noga med att det är hon som står för själva uppfinnandet. Hon är en bra förebild framförallt för småtjejer som kanske kan behöva ta för sig lite mer. Men det är en bra bok för alla att läsa. Dessutom får man möjlighet att lära sig lite mer om olika verktyg och inspireras till eget skapande. Boken illustreras med färgglada inkluderande bilder.

Full fart, UppfinnarJohanna är skriven av Ann-Christine Magnusson och illustrerad av Lovisa Lesse. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

Det finns också en pysselbok med UppfinnarJohanna att köpa, där man kan färglägga, rita, pyssla, lösa korsord och dessutom finns både en klippdocka och en sprattelgubbe med. Greja och rita med UppfinnarJohanna heter pysselboken.