God natt min katt

God natt min katt är Linda Skugges första barnbok. Det är också en varm och rörande hyllning till en katt. Boken handlar om en tjej som tänker tillbaka på den katt hon en gång haft. Hon minns deras första möte, när Sebbe var en ynklig liten kattunge. Sedan blev han större och mer självsäker. Då var han pigg på äventyr och de lekte och busade tillsammans. Sebbe tröstade henne när hon var ledsen. Och en gång fick hon också kattungar. Men senare blev Sebbe sjuk och dog. Hon blev bara sex år. Boken tar upp såväl den glädje som den sorg det också kan vara att ha ett älskat husdjur. En väldigt realistisk bok. Vi människor överlever ju oftast våra husdjur, det är helt naturligt, och jag tycker att det är bra att man inte mörkar det för barnen. Jag gillar den här boken. Dessutom finns det charmiga och stämningsfulla bilder av Kristina Digman. God natt min katt är utgiven av Bonnier Carlsen.