Grattis Pippi 75 år!

Pippi firar födelsedagIdag fyller Pippi Långstrump 75 år! I år är det 75 år sedan den första boken om Pippi kom ut och just den 21 maj är det Pippis födelsedag, en dag som hon för övrigt delar med Astrid Lindgrens dotter Karin. För att fira Pippi arrangeras runtom i landet olika Pippi-aktiviteter. Dessutom har flera nya böcker getts ut. flera nya böcker om Pippi nyligen kommit ut: Antologin Pippiperspektiv där kända skribenter och tecknare presenterar sin bild av Pippi Långstrump, serieboken Pippi på rymmen med illustrationer av Fabian Göranson, nya bilderboken Pippi firar födelsedag, och de tre originalkapitelböckerna – nu med färgbilder för första gången.

Pippi firar födelsedag är alltså en helt nyutgiven bilderbok. Berättelsen känner vi igen, och Pippi om någon vet hur en födelsedag ska firas. Hon bjuder in Tommy och Annika till ett härligt kalas i Villa Villerkulla. De kommer i sina bästa gåbortskläder och har med sig en fin födelsedagspresent. Där har Pippi städat och dukat upp med massor av spännande bakverk. Dessutom får också Tommy och Annika fina presenter, Pippi vill inte vara ensam att få presenter på sin dag. Precis som vanligt när det gäller Pippi så blir det dock knasigt efter ett tag, som när alla sätter chokladkopparna upp-och-ner på huvudet. Efter de ätit leker de roliga kalaslekar och beger sig upp på vinden för att leta gastar.

Bilderboken har delvis fått nytt bildmaterial och boken har dessutom förärats med guldomslag jubileet till ära. Så kul att Pippi firar födelsedag kommit som bilderbok, jag tror den kommer att bli väldigt uppskattad. Min treåring greppade i alla fall tag i boken så fort vi fick hem den och hon har knappt släppt den sedan dess.

Pippi firar födelsedag finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.