Grilla med Salming

Det går lite trend i att göra kokböcker. Nu har även Börje Salming anslutit sig till skaran med egna kokböcker. Boken heter Grilla med Salming och är utgiven av Ica Bokförlag. Det var med nyfikenhet som jag började bläddra bland de frestande recepten. Inledningsvis står det att Salming gillar mat med rena och enkla smaker, rejäl mat utan krusiduller. Det var faktiskt vad jag kunde tänka mig också.

Precis som andra kända personer som gett ut kokböcker är det här något mer än en vanlig kokbok. Man får även en personlig bild av Salming och hans resa i livet.

Det första jag märker i boken är de 21 grilltipsen. Helt utmärkta råd, för en sån som jag. De snappade jag åt mig. Nu vet jag hur man ska lyckas vid grillen. Fisk, kyckling, skaldjur, kött, grönsaker – boken är fylld med goda recept där man grillar det mesta.

Jag gillar den här boken.  Som de flesta nya kokböcker har den även underbara bilder. På baksidan av boken står det att Börje Salming inte bara är kungen på isen, utan även vid grillen, kanske stämmer det! Ni får se efter själva vad Ni tycker.