Hallå där inne

När två av Sveriges främsta bilderboksmakare (Ulf Stark och Stina Wirsén) samarbetar kan det väl inte bli annat än bra? Tidigare har de skrivit och illustrerat En stjärna vid namn Ajax tillsammans. Den har jag dock inte läst. Nu är de tillbaka och har skapat den underbara bilderboken Hallå där inne, eller vad en oföding bör veta (Bonnier Carlsen). Boken handlar om Micke som ska få en lillebror eller lillasyster. Han pratar med sitt ofödda syskon när syskonet ligger i mammas mage. Han berättar allt som är bra att veta, att pappa blir glad av tango, att farfar är död och att Tobbe Lindgren är tuffast i klassen. Helt enkelt allt som en oföding borde veta.

Trots att boken egentligen är en lång monolog så ryms det mycket känslor, framförallt längtan, men också frustration. Bilderna bidrar också till att skapa en mysig känsla av kärlek, förväntan och en samhörighet mellan syskonen. En hel del av berättelsen utspelar sig mellan raderna. Boken riktar sig till barn mellan 3-6 år och boken räcker länge. De yngre barnen uppskattar framförallt de enkla, men ändå detaljrika och emotionella bilderna, medan de äldre barnen också kan förstå den innehållsrika texten till fullo. En annorlunda men bra syskonbok!

One thought on “Hallå där inne

  1. Hejsan!!

    Eftersom vi snart ska bli föräldrar (april är SNARTARE än du tror), så ser vi denna bok och kategori som mycket smart. Och förbered dej på att få frågor om böcker för oss 😉 Varför inte en bok för ett par som ska bli föräldrar för 1,5 gången? 😉

Comments are closed.