Hellsing x 2

visor_och20ramsorDe allra flesta har läst, hört eller sett något av Lennart Hellsings verk. Han har fyllt 90 år men ger fortfarande ut nya böcker. Hans verk kommer att glädja många, många barn och vuxna. I Visor och ramsor i Hellsingland (Rabén & Sjögren) samlas 20 av hans mest välkända visor om till exempel Herr Gurka, Krakel Spektakel och Kusin Vitamin.

Visorna finns både med text och noter och de illustreras med klassiska Hellsingbilder, men också av nya illustrationer av Pija Lindenbaum, Sven Nordqvist och Charlotte Ramel. Till boken följer också med en cd med alla visor. En superbra present och en bra investering för alla småbarnsfamiljer.

73770385_o_1Welams vädermödor är en av Hellsings senaste böcker, utgiven 2008 på Eriksson & Lindgren. Den handlar om klimathotet och i boken levererar Lennart Hellsing och illustratören Lars Munck en våldsam kritik mot vad vi gör med miljön, på ett medryckande sätt. Den egoistiska Herr Welam är ett matvrak med konsumtionshysteri som inte bryr sig det minsta om miljön. Det är överdrivet, på ett roligt sätt och poängen går inte förlorad. Passar barn från 6 år och uppåt.