Hemliga trean – Lägermysteriet

Hemliga trean. LägermysterietSå var den fjärde delen i serien Hemliga trean här och jag tyckte att jag läste att en femte bok också är på väg, men då blir det med ny illustratör.

Denna fjärde bok heter Lägermysteriet och nu är tvillingarna Fanny och Felix i detektivklubben Hemliga trean på ett läger för barn som behöver koppla av från mobiler och sociala medier. På ön där lägret håller till finns en mystisk fyr, en vaktmästare med lösskägg, en förrymd fånge och en modig minigris. Vilken tur att Fanny och Felix är på plats!

Precis som tidigare delar i serien är även detta en humoristisk, lättsam och spännande barndeckare som fungerar lika bra som högläsningsbok som till de barn som hellre vill läsa själva. I denna bok är det samma illustratör som till de tidigare böckerna, Johanna Kristiansson, så det är lätt att känna igen sig. Däremot har man bytt ut layouten på omslaget. Sådant stör mig, inte minst om man samlar på en serie, då vill jag gärna att det ska se likadant ut i bokhyllan. Dessutom var de förra omslagen finare och passade bättre till spännande deckare än detta nya färgglada, tycker jag. Men nu ska det ju ändå bytas illustratör från och med nästa bok så det kanske inte spelar någon roll mer än för mitt estetiska sinne 🙂 Hur som helst så är det roliga och spännande böcker som passar bra för barnen som vuxit ur LasseMaja-böckerna. Som bibliotekarie gillar jag också sådana här böcker som kan läsas fristående och som inte måste läsas i någon speciell ordning.

Hemliga trean-böckerna är utgivna av Ordalaget förlag. Lägermysteriet och de andra böckerna finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.