Morrison räddar en kattunge

Morrison räddar en kattungeKommer ni ihåg katten Morrison som man kunde läsa om i Morrison och hamsterjakten? Nu är han tillbaka i en ny bok, Morrison räddar en kattunge. Morrison är ju en mycket lat katt som gillar att bli kliad på magen och äta grädde och ost. En dag hittar han en kattunge, Skrutten, som kommit bort från sin mamma. Han måste ta hand om kattungen. Men hur ska det gå? Och vart är Skruttens mamma? Han hittar henne till slut och då blir Morrison alldeles varm och matt. Kattmamman hade ju de finaste ögon som Morrison någonsin sett. Han blev kär!

Morrison är en otroligt charmig katt som inte är alltför olik katten Gustaf. Han är lat och tjock, men väldigt humoristisk och det visar sig också i den här boken att han är en omtänksam katt. En rolig bilderbok som lär locka många läsare. Dock stör jag mig lite på att bilderboken är indelad i flera olika kapitel som vart och ett bara är på någon sida eller uppslag. Det är ju så lite text i bilderböcker ändå, jag känner bara att det gör så att det blir sämre flyt i läsningen när man ofrivilligt stannar upp i slutet av varje kapitel. Annars rekommenderar jag varmt de roliga böckerna om Morrison.

Morrison räddar en kattunge är skriven av Sanna Juhlin, illustrerad av Mimmi Tollerup och utgiven av Ordalaget bokförlag. Den finns bland annat på Adlibris och på Bokus.