Hilda

    

Hilda är en ny bekantskap i bilderboksvärlden, skapad av Krista Hjärpe. Hittills har två böcker i serien om Hilda utkommit: Hilda och Charlie sover över och Hilda får en kompis. Böckerna är utgivna av B Wahlströms bokförlag och de vänder sig till barn mellan 3-6 år. Båda böckerna är väldigt fina med många detaljer och glada färger. De handlar om stora saker i små barns liv, som att flytta, få en ny kompis och att sova över hos varandra. Igenkänningsfaktorn är stor!

Hilda får en kompis är den första boken om Hilda. När boken börjar har Hilda precis flyttat till ett nytt hus med sin mamma och pappa. Det är flyttlådor överallt. När Hilda undersöker en av flyttlådorna hittar hon sin finaste piratdräkt. Men en pirat behöver förstås en skatt. Hur ska Hilda kunna hitta skatten på egen hand? Som tur är hittar hon en kompis, Charlie, på andra sidan staketet.

Hilda och Charlie sover över är den andra boken om Hilda och där ska Charlie få sova över hos Hilda! Mycket spännande! När Charlie packar är han noga med att packa ner sin nalle för han kan bara inte sova utan den. När han kommer till Hilda så leker de spöke, tittar på film och mycket annat roligt. Men när det är dags att sova så är nallen spårlöst försvunnen! Panik!