Humor och spänning för nybörjarläsarna!

29668629_o_3.jpgDet kan vara svårt att hitta böcker till de som precis lärt sig läsa själva. Det krävs ofta mycket spänning och något som lockar läsaren att vilja fortsätta läsa boken. Dessutom så är det förstås bra med korta kapitel, stor text och många bilder. Klart som korvspad, Astrakan är skriven av Katarina Kieri och hon har verkligen lyckats pricka in alla ingredienser till en lyckad bok för den här målgruppen. 

Boken handlar om Astrakan som är sju år. Hon har råkat säga högt inför hela klassen att hon kan simma, vilket hon förstås inte alls kan. Plötsligt berättar fröken att de ska till badhuset om några dagar. Vad ska Astrakan göra nu? Med stor dramatik och mycket igenkänning lockas man att läsa vidare. Man vill ju veta vad som händer. Kieri visar att en lögn verkligen kan ställa till det. En jättebra bok att läsa själv, men den fungerar även som högläsningsbok.

Bokinformation:
Titel: Klart som korvspad, Astrakan
Författare: Katarina Kieri
Illustratör: Sara Teleman
Förlag: Rabén & Sjögren
Övrig info: Ingår i serien Läsa själv, från Rabén & Sjögren. En serie som speciellt vänder sig till de som just lärt sig läsa.

One thought on “Humor och spänning för nybörjarläsarna!

Comments are closed.