Bilderböcker med positivt genusmönster

framsidanmorfar1.jpgframsida_micklan_press2.jpgOlika förlag är ett nystartat förlag med fokus på barnlitteratur. De har ett bra tänk i sin produktion. Bland annat vill de erbjuda böcker som visar på alternativ till de traditionella könsrollerna, och böcker som skapar igenkänning hos barnen genom att i böckerna visa olika slags familjer, olika sätt att bo, olika sätt att se ut på osv.

Morfar blir kär handlar om Filip och morfar. Filip brukar alltid tillbringa sina eftermiddagar hos morfar, i hans kiosk. Men en dag är morfar sjuk och tant Inga tar hand om morfar. Filip får vara hemma hos morfar istället och snart är morfar frisk igen. Men han är inte som vanligt, han säger att han har drabbats av något som är värre än att vara sjuk… han är kär! En varm, glad och mysig berättelse som passar alla åldrar. En fin högläsningsbok!

Bokinformation:
Titel: Morfar blir kär
Författare och illustratör: Gabrielle Frödén
Förlag: Olika förlag
Övrig info: Charmig bilderbok för barn mellan ca 4 och 7 år.

Micklan letar handlar om Micklan och Sisse. Det är barn, varken hon eller han, utan det är upp till läsaren eller lyssnaren att själv skapa en bild av vem huvudpersonen är, oavsett kön. Micklans pappa säger att maten är klar. Micklan ska äta, men först måste Micklan leta upp Sisse. Sisse är nämligen försvunnen. Micklan letar överallt. En spännande vardagsdramatisk bilderbok för de yngsta, med härliga färgglada bilder till. Hög igenkänningsfaktor!

Bokinformation:
Titel: Micklan letar
Författare: Lena Arro
Illustratör: Pia Johansson
Förlag: Olika
Övrig info: Bilderbok som passar de yngre barnen, 0-3 år.

One thought on “Bilderböcker med positivt genusmönster

Comments are closed.