Hunden Rund

Annika Henning har skrivit och Maria Nilsson illustrerat en serie underbart charmiga pekböcker om Hunden Rund (B Wahlströms). Hittills har det kommit ut fyra titlar, Hunden Rund och känslostormen, Hunden Rund och äventyret Dej, Hunden Rund planterar och Hunden Rund tvärtom.  Igår kväll läste jag de två sista titlarna för min dotter och hon älskade dem.

bI Hunden Rund planterar så ska planterar hunden ett frö. Han vattnar och han väntar på att något ska komma upp. Så småningom kommer en liten liten växt. Han fantiserar om hur den ska se ut som vuxen, kanske är det en hundplanta? Men, nej, det är det inte, det visar sig vara en tomatplanta! På ett pedagogiskt och enkelt sätt förklaras vägen från frö till planta.

b2I Hunden Rund tvärtom illustreras motsatser på ett roligt sätt. Hunden Rund klättrar högt, högt upp, menPang! så ramlar han ner på marken. Han gungar fram – och tillbaka. Han är ledsen, men så blir han glad. Enkla, konkreta känslor och händelser som alla finns med i barnens vardag.

Alla böckerna om Hunden Rund är pekböcker i stadig kartong med rundade hörn. Det är enkla texter och tydliga bilder, anpassade till de yngsta barnen mellan 0-3 år.

One thought on “Hunden Rund

  1. Kul!
    Tack för tipset – skoj med barnböcker för de små med lite handling.
    Tack också för en bra och initierad blogg!

Comments are closed.