I den innersta kretsen

I den innersta kretsen är bok nummer två i deckarserien från Sandhamn, skriven av Viveca Sten. Jag tyckte inte att den var lika bra som den förra boken, men ändå en mycket bra deckare. I inledningen av boken får vi följa med under starten till Gotland runt, norra Europas största havskappsegling som startar utanför Sandhamn. En stor Swan-båt ligger längst fram när startskottet avfyras, men plötsligt blir skepparen på båten skjuten, mitt på öppet hav. Offret är Oscar Juliander, advokat, pappa och ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. Kriminalinspektör Thomas Andreason och hans kollegor får fullt upp med att försöka hitta mördaren, vilket inte är så lätt när det till synes helt saknas motiv. Det visar sig senare bli Nora som kommer med en avgörande ledtråd. Man får också följa Nora och Thomas i deras privatliv som är mer eller mindre stormigt.

Precis som i förra boken skildras såväl personer som miljö väldigt realistiskt och äkta. Och precis som i förra boken är det omöjligt att gissa vem mördaren är förrän alldeles i slutet. Det som jag inte tycker om med boken är den kursiverade mördaren, ett berättargrepp som börjar bli lite uttjatat enligt min åsikt. Det fanns inte i första boken vad jag minns. Bortsett från det så är det en mycket spännande och välskriven deckare.

One thought on “I den innersta kretsen

  1. Denna kommentar tillhör inte detta inlägg men ville bara säga att jag tycker din header är väldigt fin. Härliga färger och figurer.

Comments are closed.