I mitt hjärta finns du kvar

I mitt hjärta finns du kvar : om sorg och saknadI mitt hjärta finns du kvar är en bok för barn om de svåra ämnena sorg och saknad. Sorg är ju något som vi alla drabbas av förr eller senare. Oavsett om det är när ens husdjur dör, bästa kompisen flyttar, föräldrarna skiljer sig eller en förälder blir svårt sjuk. Då kan det vara bra att det finns sådana här böcker som får en att känna att man inte är ensam. Och som kan ge stöd, tröst och hopp.

I boken får vi möta flera barn som tvingats möta detta med sorg, döden eller saknad på olika sätt. De berättar om hur det var för dem och de ger tips och råd för andra drabbade. Det finns också flera personer som möter döden, sorg och saknad i sin yrkesroll och som förklarar hur det kan vara. En psykolog som ger råd och tips till den som sörjer. En läkare som förklarar vad som händer i kroppen när man dör. Vi kan också läsa om hur begravningar går till i olika religioner och vad sorg egentligen är.

I mitt hjärta finns du kvar är en fin bok att ge bort till den som går igenom sorg och saknad. En viktig bok för att låta barnen känna att de inte är ensamma. Och för att de ska kunna sätta ord på det de känner.

Boken är skriven av Jennie Persson och illustrerad av Elin Lindell. Den är utgiven av Natur & Kultur och den finns att köpa på Adlibris och på Bokus.