I natt är du död

I natt är du död är Viveca Stens fjärde bok om kriminalinspektör Thomas Andreasson och bankjuristen Nora Linde. Jag har läst de andra tre böckerna och tycker väldigt mycket om allihopa. Det är riktigt bra och välskrivna deckare med en bra balans mellan själva deckarhistorien och huvudpersonernas privatliv.

Den här boken börjar med att en student hittas död i en lägenhet i Nacka. Allt tyder på självmord, men hans mamma och hans pluggkompis tycker att det är alltför osannolikt att han skulle begå självmord. Det här blir Thomas Andreassons första större fall efter olyckan då han var nära döden (i förra boken) och även Thomas får en konstig känsla av självmordet. När polisen börjar nysta i Marcus död så upptäcker de att spåren leder till en nerlagd militärbas som legat på Korsö utanför Sandhamn. Snart dör en till person med kopplingar till militärbasen och det är dags att ta reda på vad som egentligen hände för länge sedan när kustjägarna höll till på Korsö.

Jag rekommenderar varmt alla böcker av Viveca Sten. Läs dem gärna i ordning, det är inget måste, men då får man största möjliga behållning av dem. Böckerna i serien heter: I de lugnaste vatten, I den innersta kretsen, I grunden utan skuld och I natt är du död. Böckerna är utgivna av Forum bokförlag.

One thought on “I natt är du död

Comments are closed.