Illustrerade Harry Potter

Harry Potter och hemligheternas kammareI år är det 20 år sedan Harry Potter och de vises sten gavs ut för första gången på svenska. För två år sedan var det 20 år sedan första boken gavs ut på engelska. Det går knappt att föreställa sig vilken succé böckerna och filmerna om Harry Potter har gjort under dessa år. Jag läste själv böckerna när de kom då för 20 år sedan. Nu läser min äldsta dotter dem. Helt otroligt!

I och med att dottern började läsa Harry Potter-böckerna fick vi också upp ögonen för de illustrerade böckerna. De är magiska! De innehåller förstås J.K. Rowlings numera klassiska text om Harry Potter och hans vänner på Hogwarts. Men de är också fulla av fantastiska färgillustrationer av Jim Kay, vinnare av Kate Greenaway-medaljen. Formatet är stort och generöst. Bokens sidor är dessutom gjorda i ett tjockare papper, vilket ytterligare bidrar till en lyxig känsla.

Hittills finns de tre första böckerna i detta nya, illustrerade format. Den första verkar dock vara utsåld redan. Men får ni tag på dem så slå till, det här är perfekta presenter till alla barn. Ett utmärkt sätt att låta en ny generation lära känna Harry Potters magiska värld.

Harry Potter och de vises sten är som sagt slutsåld, men finns att bevaka på Adlibris och Bokus. Harry Potter och Hemligheternas kammare finns att köpa på Adlibris och att bevaka på Bokus. Harry Potter och fången från Azkaban finns på både Adlibris och Bokus.