Isabell – Min bästa vän

Isabell, min bästa vän

Kan man vara bästis med en häst? Det tycker Nisse, för hans bästa kompis är ponnyn Isabell. Men det tycker inte killarna i Nisses klass. De tycker att allt med Nisse är fel. Han har tjejkläder, tjejstövlar och så dessutom en häst till kompis! Det är tur att Isabell är en trogen vän som alltid lyssnar, alltid finns där och som låter Nisse vara precis den han är.

Isabell – min bästa vän är en jättecharmig bok för lågstadiebarnen om hästar, mobbing och vänskap. Den handlar om att vara annorlunda, om utanförskap, men också om mod och att våga vara sig själv även om man sticker ut.

Det är en hjärtknipande bok med ett viktigt budskap och kanske lite romantiserande, för fullt sådär enkelt är det sällan i verkligheten. Men boken vänder sig som sagt till yngre läsare och om man går bortom fiktionen så tror jag boken kommer att väcka många tankar. Därför är det också en bok som passar bra att läsa tillsammans, även om de nybörjarläsare som knäckt läskoden och kommit lite längre med sin läsning kan läsa den på egen hand också.
Photo by Barnboksbloggen on July 18, 2020. Bilden kan innehålla: text
Texten är skriven av Lin Hallberg som är en av våra mest älskade barnboksförfattare, inte minst för hennes hästböcker om Sigge. Illustrationerna är skapade av konstnären Karin Åström Bengtsson. Det är teckningar i milda färger som förmedlar mycket känsla och stämning. Varje uppslag är illustrerat och ofta får illustrationerna breda ut sig ordentligt över sidorna, likt en bilderbok.

Isabell – min bästa vän är en fin bok som alla skulle må bra av att läsa. En hästfeelgood för lågstadiet helt enkelt, som jag hoppas når ut till många fler än hästälskarna.

Photo by Barnboksbloggen on July 18, 2020. Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Boken är utgiven av Lilla Piratförlaget och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.