Jack och den blodiga bönstjälken

Bildresultat för jack och den blodigaLilla Skräckbiblioteket har utökats med ytterligare en titel, nämligen Jack och den blodiga bönstjälken. Sedan tidigare finns titlar som Dödluvan och vargen , Snövit och de sju trollen, Prinsessan på den giftiga ärtan och Askungen och vampyrprinsen. Totalt finns nu åtta titlar i serien.

Boken handlar om Jack som bor tillsammans med sin mamma. De är väldigt fattiga och därför tar Jack med sig deras enda ko för att sälja på marknaden. Men på vägen dit blir han stoppad av en gubbe som byter åt sig kon mot några magiska bönor. Om Jack odlar dessa bönor kommer han att bli rik. Hans mamma blir inte glad, men Jack sår sina bönor. Nästa morgon har det vuxit upp en enorm bönstjälk ända upp till molnen. Han klättrar upp och där finner han massor av gravstenar, en spöklik kvinna, en kista full med ben och en ondskefull jätte som hotar att äta upp honom…

Jack och den blodiga bönstjälken är alltså ytterligare en av de gamla klassiska sagor som här återberättas i en läskig, spöklik, bloddrypande stil för modiga nybörjarläsare från lågstadieåldern och uppåt. Just denna saga var inte så välkänd hos mig sedan tidigare, men jag tror inte det spelar någon roll. På bibblan där jag jobbar är alla böcker i den här serien ständigt utlånade och jag tror även denna kommer bli väldigt populär.

Boken är skriven av Wiley Blevins, illustrerad av Steve Cox och utgiven av förlaget Hegas. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.