Handbok i kreativt skrivande

I januari gjorde jag ett samlingsinlägg med ett gäng av de skrivarhandböcker som kommit de senaste åren. Nu har ytterligare en sådan bok letat sig hem till mig. Handbok i kreativt skrivande heter den. Den är skriven av Joy Kenward och illustrerad av Ruth Allen.

På baksidan står det:

Var du än befinner dig i ditt skrivarliv, så kommer du att ha stor nytta av en hjälpande hand när det gäller att frammana och utveckla din berättarröst. I Handbok i kreativt skrivande får du råd, tips, inspirerande övningar och vägledning – alla de verktyg du behöver för att komma vidare med ditt skrivande, vare sig det handlar om prosa eller poesi, fack- eller skönlitteratur.

Handbok i kreativt skrivande

Och inspirerande är just vad den här boken är. Den är indelad i tio kapitel och kan därmed användas som en kurs på tio lektioner, men man kan också välja att läsa det kapitel som känns mest relevant för stunden. Genomgående i boken finner man exempel och tomma sidor att skriva och öva på. Ibland får man testa sig fram bland olika metoder, ibland är det ens fantasiförmåga som sätts på prov. Intressant nog fokuserar boken mycket på ens egna berättarröst, det som gör en så unik som författare, och flera av övningarna är till just för att försöka locka fram denna berättarröst. Så gott som varje uppslag innehåller övningar som gör att man utvecklas som författare. Och det är just det som gör att boken får en särställning bland andra skrivarhandböcker på marknaden. Här är det inte bara en massa tråkig fakta, utan här får man verkligen utvecklas och inspireras. En fin present till alla med skrivarambitioner!

Handbok i kreativt skrivande är utgiven av Louise Bäckelin förlag och den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.

One thought on “Handbok i kreativt skrivande

Comments are closed.