Jag vet! Vi leker!

En ny bok har kommit i den retroinspirerade pekboksserien Jag vet! som är skapad av Ingela P Arrhenius. Tidigare har jag recenserat Vi klär på oss och Vi äter mat här. Nu finns även Jag vet! Vi leker! Samtliga pekböcker är utgivna av Rabén & Sjögren.

Även i denna bok får vi träffa elefanten, räven, tigern och de andra djuren. Denna gång är det lek och leksaker som står i fokus, så vi får bland annat se kritor och när elefanten ritar, spisen där tigern lagar mat, dockan som grisen leker med och räven som lägger ett pussel. Tydliga, färgstarka bilder på leksaker som de minsta barnen enkelt känner igen. Kan tänka mig att dessa böcker är favoriter hos många barn. Jag gillar Ingela P Arrhenius teckningsstil och jag gillar också att det är föremål som de flesta barn känner igen. Ja, jag gillar den här pekboksserien!