Jobbsökarboken och Ansökningsboken

Jobbsökarboken och Ansökningsboken är två mycket användbara böcker för alla som är arbetslösa eller som är sugna på att byta jobb. Båda böckerna är skrivna av Charlotte Hågård, en av Sveriges mest erfarna karriärcoacher, och utgivna av Newstart förlag.

Jobbsökarboken innehåller mängder av konkreta tips, checklistor, övningar och information som lär dig söka jobb på rätt sätt på kortast möjliga tid. Du effektiviserar alltså ditt jobbsökande. Antingen använder du boken som en uppslagsbok där du läser igenom det avsnitt som är viktigt för dig där och då eller så läser du igenom hela boken från början till slut och gör övningarna allt eftersom. Det är helt upp till dig. Tanken är att boken ska vara din egen personliga jobbcoach, något som kan göra stor skillnad i dagens jobbsökande. Du kommer att lättare kunna marknadsföra dig själv, hitta jobb som du inte finns, bygga upp ett helt nytt nätverk och få ökad självinsikt. Saker som kan vara avgörande i jakten på jobb.

Ansökningsboken fokuserar på ansökningshandlingarna, dvs cv och personligt brev. Du får lära dig hur du skriver, vad som ska finnas med, hur du sticker ut i mängden och vad du ska tänka på. Det finns gott om konkreta exempel på brev och ansökningshandlingar som du kan titta på och inspireras av. Det finns också många specialtips för den som är student, vill bli chef, vill byta karriär, är arbetslös och så vidare.