John Bauers förtrollande sagovärld

9789163863332För mer än hundra år sedan debuterade illustratören John Bauer som illustratör till sagoböckerna Bland tomtar och troll. Han blev snabbt en älskad konstnär och räknas idag som en av våra största barnboksillustratörer. De flesta som idag är vuxna känner igen hans trollska, mystiska och vackra bilder. I John Bauers förtrollande sagovärld får vi återkomma till barndomens trollska skogar. Det är en sagoskatt med sagor av bland annat Elsa Beskow, alla illustrerade av John Bauer. En perfekt presentbok och en underbar högläsningsbok.

Bokinformation:
Titel: John Bauers förtrollande sagovärld
Författare: Olika författare
Illustratör: John Bauer
Förlag: Bonnier Carlsen
Övrig info: En riktig sagoskatt som passar långt upp i åldrarna.

3 thoughts on “John Bauers förtrollande sagovärld

  1. Jag vill passa på att tipsa alla småbarnsföräldrar som tycker om tomtar och troll, att gå och se den animerade barnfilmen Tomtar och Troll- Den Hemliga Kammaren, som har biopremiär i Sverige den 27 Mars. Filmen är ett klassiskt äventyr för barn, och också White Sharks, som är ett svenskt filmbolag, första film.

    Stöd svensk barnfilm!

  2. Skulle vilja ha denna bok 🙂 Men varör står det i texten att den är illustrerar av ”John Beskow”? Mig veterligen har en sådan person inte ens existerat inom svensk historia (Elsa Beskows man hette Natanael). Skall det inte stå John Bauer helt enkelt???

  3. Ett skrivfel från min sida helt enkelt. Bra att du upptäckte det. Det är ändrat nu.

Comments are closed.