Jojjes ljuvliga medicin

29698084_o_1Jojje har en mormor som är en riktigt elak gammal tant. Hon brukar tjata om att han ska sluta växa och så vill hon att han ska äta vitkål med maskar i. Hon gnäller och tjatar och förpestar livet, inte bara för Jojje, utan också för hans föräldrar. Jojje brukar vara den som ger henne medicin. Men en dag får han nog och bestämmer sig för att blanda ihop en egen, speciell medicin som ska göra att hans mormor förvandlas och blir snäll istället. Han ska helt enkelt byta ut mormors medicin mot Jojjes ljuvliga medicin! Självklart blir det inte riktigt som han tänkt sig…

Jag förstår inte vart Roald Dahl fått sin fantasi ifrån. Som vanligt är det underhållande och fullständigt överdrivet. Jojjes ljuvliga medicin är mera lättläst och kortare än många andra av hans böcker. En bra introduktion till Roald Dahls författarskap, men inte en av hans bästa böcker tycker jag.

Jojjes ljuvliga medicin är skriven av Roald Dahl, illustrerad av Quentin Blake, utgiven av Rabén & Sjögren och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.